Een gezellige tijd dankzij de leukste bordspellen

In je eentje een computerspelletje spelen is leuk en het is nog leuker als je samen met je vrienden gaat gamen, maar niets is zo leuk om gewoon met z’n allen rondom de tafel een bordspel te spelen. Soms is het oude gewoon het leukste en het feit dat bordspellen nog altijd ongekend populair zijn bewijst dat ook. Dat is ook niet zo gek natuurlijk, want bordspellen hebben vaak heel veel te bieden zoals een gezonde dosis competitie, gezelligheid, ideaal tijdverdrijf en gewoon heel veel fun. Een spel als Risk bijvoorbeeld kan soms wel urenlang duren waardoor de winst op den duur ook aanvoelt alsof je echt de wereld hebt veroverd. Tevens kan het leiden tot strijd tussen mensen die elkaar normaal nooit kwaad zouden doen, maar zich tijdens een oorlog van een hele andere kant laten zien. Bordspellen zijn dan ook ideaal om de sociale cohesie tussen vrienden nog gezinsleden te bevorderen. In plaats van op de bank te hangen met je smartphone, kun je ook even loskoppelen van het internet en gewoon een leuk spelletje spelen. Daarna kun je altijd weer terugkeren naar je individuele bubbel op je telefoon. Sommige bordspellen zoals Kolonisten van Catan, kun je ook uitbreiden. Zo houd je het spel leuk en interessant en kun je je vaardigheden toetsen met de nieuwe uitbreidingen. Hoe langer je speelt, des te beter je wordt. Dat betekent dat je ook steeds slimmer gaat spelen en gaat experimenteren met verschillende strategieën. Daarom is het leuk om jezelf te blijven uitdagen. Andere spellen zijn meer gebaseerd op geluk en dan is het elke keer weer spannend om te zien of het lot je al dan niet gunstig is gezind. Bordspellen zijn dan ook de sociale lijm tussen verschillende mensen. Het mooie aan bordspellen is ook dat het gemakkelijk is om totaal verschillende individuen samen te brengen. Het maakt immers niet uit wie je bent, wat je leeftijd is of wat je overtuigen zijn, want zodra je gaat spelen wil iedereen gewoon winnen. Maar voor je helemaal lost kunt gaan met de leukste bordspellen moet je deze eerst wel even kopen. Wellicht heb je nog wel een editie van Ganzenbord of Mens Erger Je Niet in de kast staan, maar het is goed om te weten dat er inmiddels veel betere bordspellen te verkrijgen zijn. Deze kun je dan allemaal bestellen via spellenrijk.nl.

Vind de juiste bordspellen eenvoudig online

Als je een beetje bekend bent met de verschillende spellen, dan weet je inmiddels welke bordspellen het hoogst scoren wat betreft speelplezier en populariteit. De bekendste spellen zijn dan ook de volgende drie:

  • Kolonisten van Catan
  • Ticket to Ride
  • 30 Seconds

Deze drie kun je allemaal bestellen via spellenrijk.nl, maar natuurlijk kun je via de site ook nog vele andere spellen bestellen. Ook voor risk en de klassiekers Monopolie en Stratego kun je via de site online bestellen. Dat betekent dus dat je eenvoudig het spel van je keuze kunt toevoegen aan de winkelwagen. Daarna kun je de bestelling meteen afronden door af te rekenen. Als op je tijd bestelt en op een werkdag, dan kun je de volgende dag al los met het spel. Dat is wel zo gemakkelijk, want dat betekent dat je niet naar de winkel hoeft te reizen voor een bordspel. Het is ook maar altijd weer afwachten of ze in de Bart Smit wel het spel hebben dat jij wilt kopen.

Kijk op spellenrijk.nl voor meer spellen

Je kunt bij spellenrijk.nl terecht voor een leuk bordspel, maar je vindt er ook kaartspellen of speciale kinderspellen. Kik dan ook snel eens op de site voor alle spellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn