Belangrijke vaccinaties Indonesie

Thuisvaccinatie - Vaccinaties indonesieWanneer je op reis gaat naar verre oorden kun je niet even terug naar huis. Vaak ga je meerdere weken op pad, een flink stuk van de wereld zien. Een vakantie naar Indonesië is bijvoorbeeld heel bijzonder. Veel Nederlanders vertrekken jaarlijks naar de prachtige stranden of naar de ongerepte natuur van het land. Een reis naar Indonesie is hartstikke leuk, tot het moment dat je een nare ziekte oploopt. In andere werelddelen moet je rekening houden met andere ziekteverwekkers. Vaak veroorzaken lokale bacteriën en virussen geen problemen voor de bewoners van het gebied, maar als toerist word je blootgesteld aan bacillen waar je nog nooit mee in aanraking bent gekomen. Je moet daarom zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat en dat je bent ingeënt tegen de meest voorkomende infectieziekten. Je bereid je optimaal voor door je al in Nederland klaar te maken voor het avontuur, bijvoorbeeld door het tijdig halen van vaccinaties. Indonesie staat bekend om haar warme klimaat, waarin een aantal ziektes goed gedijen. Om deze ziektes optimaal te bestrijden haal je van te voren de juiste vaccinaties. In Indonesie moet je rekening houden met:

  • Difterie
  • Tetanus
  • Polio
  • Hepatitus A
  • Hepatitus B
  • Buiktyfus
  • Tuberculose
  • Rabiës

Voor al de genoemde ziektes bestaan gelukkig goede vaccinaties. Indonesie kan in principe dus veilig bezocht worden. Wel is het belangrijk met een aantal zaken goed rekening te houden: het belang van inentingen en de tijd die je in het land gaat doorbrengen. Deze zaken zijn belangrijk bij het vaststellen van de noodzakelijke vaccinaties. Indonesie bezoek je in de meeste gevallen slechts voor een beperkte periode, bijvoorbeeld op een vakantie of voor een bruiloft. Het lijkt veel moeite om voor een klein feestje zoveel tijd te besteden aan vaccinaties, Indonesie blijft in de gedachten van de meeste Nederlanders toch een vrij veilig gebied. Goede bescherming  is echter wel noodzakelijk. Zonder bescherming loop je grote kans ernstig ziek te worden. Houd hiernaast ook rekening met de periode die je van plan bent te blijven. Vaak zouden wij Nederlanders wel wat langer op vakantie willen blijven. We moeten echter vaak, voor werk of andere zaken, weer snel terugkeren naar Nederland. Hoe vervelend we dit ook vinden, voor de gezondheid is een korte vakantie juist een stuk gunstiger. Hoe minder lang je in het gebied aanwezig bent hoe kleiner de kans op infecties, waardoor je minder inentingen nodig hebt. Wanneer je minder dan drie maanden in Indonesie doorbrengt hoef je enkel rekening te houden met de bovenste vijf ziekten van het lijstje hierboven, waarvan een aantal zelfs gebundeld zijn in één vaccin. In totaal haal je dan slechts twee of drie vaccinaties. Indonesie kan echter ook een prachtige werkplek zijn, je blijft dan vaak langer. Wanneer dit het geval is moet je ook vaccinaties halen voor buiktyfus, tuberculose en rabiës.

Waar ga je heen voor vaccinaties Indonesie?

Ben je op zoek naar vaccinaties voor Indonesie dan kun je altijd terecht bij de GGD. Je kunt bij deze instelling een afspraak maken en vervolgens bepalen zij welke bescherming je nodig hebt. Zij zullen op basis van hun kennis een aantal vaccinaties voor Indonesie voorschrijven. Wanneer je niet zeker weet welke vaccinaties voor Indonesie noodzakelijk zijn, dan kun je hier altijd terecht. Je maakt online een afspraak en binnen een paar weken kun je geholpen worden. Soms kan het helaas wel voorkomen dat je lang moet wachten op een plekje, dit hoort er nu eenmaal bij. Wanneer je geen mogelijkheid ziet om lang te wachten op je vaccinaties voor Indonesie dan zijn er ook andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op thuisvaccinatie.nl. Wanneer je klant bent bij dit bedrijf komen de artsen gewoon bij je aan huis! Je hoeft niet langer in de rij te staan voor je vaccinaties voor Indonesie, men komt gewoon met de juiste middelen naar jouw woonkamer. Wanneer je kiest voor thuisvaccinatie heeft dit een aantal grote voordelen. In de eerste plaats is thuisvaccinatie goedkoop, je betaalt vaak ongeveer dezelfde prijs als die je bij de GGD zou betalen. In sommige situaties is thuisvaccinatie zelfs goedkoper! Wanneer je vaccinaties voor Indonesie zoekt dan kan deze website je ook precies vertellen welke inentingen je nodig hebt, je betaalt per prik! Verder is thuisvaccinatie makkelijk en veilig. Men komt met het juiste materiaal gewoon bij jou aan de deur, je hoeft zelf dus niet meer op pad. Ben je dus op zoek naar vaccinaties voor Indonesie, neem dan eens een kijkje op de website van dit bedrijf, https://www.thuisvaccinatie.nl!

Angst voor malaria

In Indonesie bestaat de mogelijkheid besmet te worden met malaria. Dit is een nare infectieziekte die kan zorgen voor blijvende hersenbeschadiging. De ziekte wordt verspreid door muggen. Wanneer malaria niet wordt behandeld kan de ziekte dodelijk zijn. Het is belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen voordat je naar Indonesie afreist. Er bestaan speciale malariapillen die de kans op besmetting sterk doen afnemen. Welk type pillen je moet innemen is afhankelijk van de regio waar je naartoe reist. Op verschillende plekken in Indonesie heb je ook weer andere medicijnen nodig. Hiernaast is het belangrijk goede kleren te dragen. Je kunt hierbij denken aan bedekkende kleding, waar muggen niet doorheen kunnen steken. Ook is het verstandig te slapen onder een muskietennet. Tot slot kun je de ontblote huid ook beschermen met DEET. DEET is de merknaam van een specifieke spray die muggen op afstand houdt. Zorg voor goede bescherming en de kans op besmetting is gerust minimaal te noemen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn